Home » Binnendeurgids – Ontdek de perfecte binnendeur: een gids naar stijl, maat en materiaal.

Binnendeurgids – Ontdek de perfecte binnendeur: een gids naar stijl, maat en materiaal.

Binnendeuren zijn niet zomaar functionele elementen in ons huis; ze vormen een cruciaal designonderdeel dat de stijl en sfeer van een ruimte kan bepalen. Maar hoe kies je nu de ideale binnendeur voor jouw huis? In deze blogpost geven we antwoord op enkele veelgestelde vragen, zodat je de juiste keuze kunt maken op het gebied van prijs, afmetingen, materiaal en type.

1. Wat is de prijs van een binnendeur?

De prijs van een binnendeur varieert op basis van verschillende factoren zoals materiaal, type deur, afwerking en afmetingen. Een hoogwaardige schilderdeur begint bij ongeveer €191 (incl. btw & excl. plaatsing). Het is echter essentieel om niet alleen naar de deurprijs te kijken maar ook naar extra kosten zoals deurkrukken, scharnieren en installatie.

2. Wat zijn standaard binnendeurma­ten?

Standaard deurhoogtes zijn meestal 2015 mm of 2115 mm, terwijl de breedtes variëren van 630 mm tot 1030 mm. Het is van groot belang om de exacte deuropening in je huis te meten voor een goede werking en esthetiek. Indien standaardmaten niet passen, is maatwerk altijd een optie, zij het vaak tegen een meerprijs.
Om het gemakkelijk te maken sommen we de verschillende standaardbreedtes toch even op: 630 mm, 680 mm, 730 mm, 780 mm, 830 mm, 880 mm, 930 mm, 980 mm, 1030 mm.

3. Wat is het beste materiaal voor de kern van een binnendeur?

De kern van een binnendeur kan variëren, meestal tussen tubespaan en celrooster. Tubespaan is steviger dankzij zijn spaanderplaat en holle kanalen, terwijl een celroosterdeur lichter is door het gebruik van een honingraatrooster uit karton. Hoewel celroosterdeuren goedkoper zijn, biedt tubespaan een aanzienlijk betere kwaliteit.

4. Welke soorten binnendeuren bestaan er?

Naast verschillende kernen, bestaan er diverse soorten binnendeuren zoals stalen, aluminium, glazen, witgelakte, fineer-, massieve en MDF-deuren. Elke soort heeft zijn eigen kenmerken en voordelen, zodat je een deur kunt kiezen die perfect aansluit op jouw wensen en behoeften.

5. Welk Type Deuren Zijn Er?

Er zijn verschillende typen binnendeuren die je kunt overwegen:

  • Schuifdeuren: Ideaal voor ruimtebesparing, ze glijden horizontaal langs de muur zonder extra ruimte in beslag te nemen bij het openen.
  • Vouwdeuren: Deze deuren bestaan uit meerdere panelen die als een harmonica uitvouwen. Perfect voor grote openingen en een eigentijdse uitstraling.
  • Draaideuren: De meest voorkomende deuren openen traditioneel op scharnieren. Ze zijn beschikbaar in diverse stijlen en materialen.
  • Pivoterende deuren: Deze deuren draaien om een verticale as in plaats van op traditionele scharnieren. Ze bieden flexibiliteit doordat ze zowel naar binnen als naar buiten kunnen draaien, afhankelijk van de ruimtebehoeften.

Bij het kiezen van een binnendeur is het cruciaal om je persoonlijke smaak, de stijl van je huis en je budget in overweging te nemen. De juiste deur kan niet alleen de functionaliteit van je huis verbeteren, maar ook bijdragen aan de algehele esthetiek van je interieur. Ontdek vandaag nog de perfecte binnendeur voor jouw huis en transformeer je leefruimte in een oase van stijl en comfort.