Over ons

Het verhaal van Houthandel Tavernier begint in de eerste jaren van de 20ste eeuw. Ondertussen is dit verhaal verder uitgerold naar de 5de generatie.

Begin 20ste eeuw

Begin 20ste eeuw start Augustinus Tavernier als wagenmaker met een café op de site in de Vedastusstraat in Zerkegem (Jabbeke).

Midden 20ste eeuw

Enkele jaren later bouwt zijn zoon Cyriel Tavernier, samen met zijn vader, het bedrijf om tot zagerij.

1965

In 1965 treden André Tavernier en Roger Tavernier, de zonen van Cyriel, toe tot de zagerij. Samen richten ze PVBA Cyriel Tavernier en zonen op.

1968

De activiteit van de zagerij verhuist in 1968 van de Vedastusstraat naar de Krakeelstraat in Zerkegem.

1973

Vijf jaar later verlaat Cyriel in 1973 de zagerij. De rollen tussen de twee broers worden zo verdeeld dat Roger in de zagerij blijft om het hout te verzagen en te schaven en André de baan op gaat om de klanten te bezoeken.

1977

In 1977 start Bruno Tavernier, de zoon van André, met werken in de zagerij. Bruno krijgt de taak van André om de klantenportefeuille mee te helpen uitbreiden.

1978

Een jaar later start ook Dirk Tavernier, de zoon van André, in de zagerij. Hij helpt voornamelijk mee om het hout te verzagen en te schaven en de bestellingen van klanten op te nemen in de zagerij.

1986

Na het afwerken van zijn studies en enkele jaren stage te hebben gelopen in het buitenland, start Koen Tavernier, de jongste zoon van André, in 1986 in de zagerij.

1989

De drie broers richten samen met hun vader André in 1989 Houthandel Tavernier NV op. De eerste stap naar de houthandel zoals we ze vandaag kennen, wordt gezet.

1993

In 1993 wordt de zetel van Houthandel Tavernier NV verplaatst van de Krakeelstraat naar de Gistelsteenweg in Zerkegem. Naast nieuwe burelen wordt er ook een toonzaal voorzien. Hiermee wordt de verkoop van het decoratieve materiaal uitgebreid.

1994

In 1994 zet André Tavernier een stapje achteruit als bestuurder en nemen de drie broers samen volledig het roer over van hun vader. De verantwoordelijkheden worden als volgt opgedeeld: Dirk neemt de verantwoordelijkheid voor de koer en het atelier op zich, Bruno gaat voornamelijk de baan op om de bestellingen van de klanten op te nemen en Koen blijft in de burelen om alles daar in goede banen te leiden.

2016

Na een aantal jaren in de houthandel te hebben gewerkt, wordt Jonas Tavernier, de zoon van Bruno Tavernier, in 2016 bestuurder. Hij neemt samen met Dirk het bestellen van de klanten op de koer voor zijn rekening. Hij is gepassioneerd en uit dit door na zijn uren in de houthandel een opleiding te volgen als schrijnwerker.

2017

In 2017, na het afronden van haar studie als interieurarchitect en het volbrengen van haar BIV-stage als makelaar, stapt ook Marieke Tavernier, de oudste dochter van Koen, in de zaak. Ze versterkt zo het team in de burelen.

Eind 2017

Na een loopbaan van 39 jaar bij Houthandel Tavernier neemt Dirk Tavernier eind 2017 afscheid van het bedrijf. Met het vertrek van Dirk neemt Jonas de volledige verantwoordelijkheid voor het organiseren van de koer en het atelier op zich.

2018

Naast de bestaande houthandel wordt ook een nieuwe vennootschap opgericht. De vennootschap krijgt de naam Group JMJ en wordt opgericht door Jonas, Marieke en Joshua Luyks. Met de aankoop van een kantenlijmer willen ze de service van het verzagen van de platen met de opdeelzaag uitbreiden. Er kunnen nu ook rijboringen en infrezingen gemaakt worden.

2019

Een jaar later in september 2019, na het afronden van haar studie als bedrijfsvertaler-tolk, versterkt nu ook Flore Tavernier, de jongste dochter van Koen en zus van Marieke, ons team. Flore zorgt voor de vlotte communicatie tussen het bureel, de koer en het atelier. Verder staat ze ook in voor de planning en organisatie van de leveringen.