Home » Project in de kijker: inrichting brouwerij met steigerhout

Project in de kijker: inrichting brouwerij met steigerhout

Project in de kijker: inrichting brouwerij met steigerhout

Onze klant werd gevraagd om een deel van de inrichting te voorzien van de brouwerij
The Musketeers Brewery in Sint-Gillis-Waas. Voor de realisatie van de tafels en de bar gebruikte hij originele planken uit steigerhout. Een geslaagd resultaat als je het ons vraagt! Ga gerust eens langs bij de brouwerij om te genieten van een lekker biertje met een verrassend karakter in dit prachtige interieur.

De planken in steigerhout die je bij ons terugvindt, zijn de originele gebruikte steigerhoutplanken die ongeveer een tweetal jaar op de bouwwerven werden gebruikt. Op dit steigerhout werd dus twee jaar aan één stuk gemetseld en gewerkt. De sporen hiervan zie je dan ook op de planken en bezorgen deze hun mooie karakter. Gebruikt steigerhout zijn planken in Epicia. De planken zijn altijd voorzien van een bek en band of een kramplaat en hebben altijd dezelfde afmeting:

  • Dikte 32 mm
  • Breedte 200 mm
  • Lengte 5000 mm

Indien je dit wenst, worden de gebruikte steigerhoutplanken in ons atelier gedoubleerd. Hierdoor worden er uit één steigerhoutplank twee planken gehaald maar met een dikte van 15 mm.

Door het succes van de originele steigerhoutplanken wordt er nu ook al nieuw steigerhout geproduceerd. Deze planken zijn fijnbezaagd en zijn niet voorzien van de typische kramplaten. De planken kunnen echter wel nog wat meer leven dan het origineel gebruikt steigerhout. Dit komt omdat deze planken vers werden gezaagd. Om bij deze planken ook het verouderde karakter te bekomen, kunnen deze planken behandeld worden met een witte of grijze beits. Het nieuwe steigerhout volgen wij momenteel nog niet op stock.