Home » Quick-Step – Signature

Quick-Step – Signature

Quick-Step – Signature

Hoera ze zijn er! Met hun nieuwe collectie Signature legt Quick-Step de standaard voor laminaatvloeren net weer dat tikkeltje hoger. Deze nieuwe reeks laminaatvloeren kwam tot stand door een nauwe samenwerking tussen het design- en ingenieursteam van Quick-Step. De Signature‑reeks omvat 18 verschillende nieuwe unieke vloerdessins die verfijnder zijn dan ooit tevoren. Hieronder bespreken we enkele highlights.

Geborstelde eik: een pronkstuk van structuur

Voor deze laminaatvloer haalde Quick-Step hun inspiratie uit geborstelde Europese eik met subtiele barsten en knopen. Hierdoor krijgt het laminaat een zacht en rustiek karakter. Het geborstelde effect van de planken benadrukt de natuurlijke imperfecties van de planken. Hierdoor zorgt Quick-Step ervoor dat het laminaat er niet alleen echt uitziet, maar dat het ook als echt hout aanvoelt. Om dit alles te bekomen ontwikkelden ze bij Quick-Step een nieuwe technologie. Hiermee kunnen ze 64 verschillende dieptes geven aan één plank. Deze dieptes bevinden zich niet alleen op het oppervlak van de plank maar ook in de voeg.

Gebarsten eik natuur: een nieuwe kijk op de verweerde look

Voor deze laminaatvloer haalde Quick-Step hun inspiratie uit planken die ze recupereerden uit oude treinwagons. Hierdoor krijgt het laminaat een egaal karakter met erg uitgesproken donkere knopen en barsten. De barsten zien er precies uit als echte spleten in het hout. Met het optimaliseren van hun technologieën krijgen de barsten realistische, scherpe randen.

Zachte patina eik: een extra laagje zen

Voor deze laminaatvloeren haalde Quick-Step hun inspiratie uit robuuste patine op originele planken. Hierdoor krijgt het laminaat een romantisch zen karakter. De vernieuwde technologie die Quick-Step hier gebruikte, zorgt voor subtiele, bedoelde imperfecties. De planken krijgen een gebruikte look door hun matte afwerking en hun versplinterde en verweerde voegen.

 

Zoals je kan lezen, ontwikkelde Quick-Step een reeks nieuwe technieken om zich nog maar eens te onderscheiden van hun concurrenten. Met deze nieuwe technieken geven ze de laminaatvloeren een nieuw verfijnd karakter. Echter staat dit nieuw verfijnd karakter allesbehalve synoniem voor fragiele planken. Ze ontwikkelden namelijk een vernieuwde HydroSeal-coating. Hiermee maken bacteriën, vuil en zelfs vloeistoffen geen schijn van kans. Hierdoor kunnen de Siganturevloeren ook worden gebruikt in de keuken, badkamer en inkomhal.

Nog niet overtuigd van de hoge standaard van deze laminaatvloeren? Misschien overtuigen onderstaande troeven je dan wel:

  • Signature is voorzien van een snel en eenvoudig kliksysteem. Hierdoor kunnen de planken zonder problemen en moeiteloos worden geplaatst. Zelfs in kleine ruimtes of bijvoorbeeld onder een verwarmingselement.
  • Signature is voorzien van een uitzonderijke krasbestendigheid. Quick-Step heeft hun gepatenteerde bovenlaag Scratch-Guard toegepast op het Signature-laminaat. Hierdoor zijn de planken tot tien keer beter bestand tegen krassen.
  • Signature is voorzien van een langetermijngarantie. Met een garantie van tot wel 25 jaar op je nieuwe Quick-Step-vloer behoren zorgen voorgoed tot het verleden.
Tags: