Home » Zeg niet zomaar schroef tegen een schroef

Zeg niet zomaar schroef tegen een schroef

Zeg niet zomaar schroef tegen een schroef

In ons winkelpunt en op onze webshop vind je een heleboel verschillende soorten schroeven terug. Voor de meeste zaken kan je onze gewone schroeven gebruiken. Maar wist je dat we ook een aantal specifieke schroeven hebben die zich uitstekend lenen voor bepaalde doeleinden? Wij zetten ze hier even op een rijtje.

MDF schroef

Deze schroeven worden gebruikt voor het maken van MDF hoekverbindingen. De schroef is voorzien van een SPAX CUT-punt die ervoor zorgt dat de aanzet van het boren zeer nauwkeurig kan gebeuren. Daarnaast zorgt het er ook voor dat het niet nodig is om voor te boren. Deze speciale schroef vermindert de kans op het splijten en vervormen van het materiaal en je kan er zeer exact mee inschroeven.

Renovatieschroef

Deze schroef wordt gebruikt om platen te bevestigen op oude houten vloeren. Door de fixeerschroefdraad van de renovatieschroef wordt de plaat vastgehouden en worden de kraakgeluiden van de vloerconstructie geminimaliseerd. De schroef bestaat tevens uit een SPAX 4CUT-punt. Deze punt verkleint de kans dat er moet worden voorgeboord. Tevens wordt de kans tot het splijten van de platen kleiner doordat de vierkante vorm van de punt de vezels van het hout verdringt.

HI.Force

Deze schroef wordt voornamelijk gebruikt bij houtconstructies. Deze schroef vermindert duidelijk het inschroefdraaimoment en het splijteffect van het hout. Doordat de schroef voorzien is van een discuskop (in vergelijking met een platkop), hebben ze ook bij hoge aantrekkrachten een hoog draagvermogen. De schroef is tevens voorzien van het SPAX-golfsnedeprofiel tot aan de punt van de schroef. Hierdoor gaat het inschroeven een stuk lichter en sneller. Verder is ook deze schroef voorzien van een SPAX 4CUT-kop. Deze punt verkleint de kans dat er moet worden voorgeboord. Tevens wordt de kans tot het splijten van het hout kleiner doordat de vierkante vorm van de punt de vezels van het hout verdringt.

IN.Force

Deze schroef kan worden gebruikt bij houtconstructies en dit vooral voor het verstevigen van houten dwarsprofielen en houtaansluitingen. Deze schroef zorgt voor een snelle en veilige verwerking met weinig krachtinspanning. De schroeven zijn voorzien van een cilinderkop die ervoor zorgt dat de schroeven gemakkelijk verzinken in het hout. Verder is ook deze schroef voorzien van een SPAX 4CUT-kop. Deze punt verkleint de kans dat er moet worden voorgeboord. Tevens wordt de kans tot het splijten van het hout kleiner doordat de vierkante vorm van de punt de vezels van het hout verdringt.

Om het verschil tussen de IN.Force en HI.Force schroeven van SPAX te begrijpen, kan je gerust eens onderstaand filmpje raadplegen. Hierin worden nogmaals de voordelen van het gebruik van deze schroeven weergegeven.

Gevelschroef

Voor het bevestigen van houten gevelbekleding vind je in het assortiment ook een specifieke gevelschroef terug. Deze schroef vermindert aanzienlijk het splijten en opbollen van het hout. Daarnaast is de gevelschroef voorzien van een lenskop met freesribben die ervoor zorgen dat de schroef nauwkeurig verzonken zit in het hout. Verder minimaliseert de schroef de vorming van roest op de gevel. Deze gevelschroef is ook voorzien van een golfsnedeprofiel dat het inschroeven lichter en sneller laat verlopen. Verder is ook deze schroef voorzien van een SPAX 4CUT-kop. Deze punt verkleint de kans dat er moet worden voorgeboord. Tevens wordt de kans tot het splijten van het hout kleiner doordat de vierkante vorm van de punt de vezels van het hout verdringt. Deze schroef is niet alleen te verkrijgen in inox, maar ook in inox antiek.

Terrasschroef

Deze terrasschroef wordt gebruikt voor het bevestigen van houten terrasplanken. De terrasschroef is voorzien van een fixeerschroefdraad dat zorgt voor een blijvend sterke constructie. Tevens wordt met deze terrasschroef het kraakgeluid van de onderconstructie geminimaliseerd. De terrasschroef is voorzien van een kleine cilinderkop. Hierdoor verzinkt de terrasschroef in het hout en kan een perfecte afwerking bekomen worden. De terrasschroef is voorzien van een SPAX CUT-punt. Hiermee kan er nauwkeurig worden aangezet en is het voorboren meestal niet nodig. Deze punt zorgt er tevens ook voor dat het hout minder rap zal splijten en bollen. Deze schroef is niet alleen te verkrijgen in inox maar ook in inox antiek.

Om een terras gemakkelijker te kunnen plaatsen, heeft SPAX ook een aantal voorwerpen voorzien om de plaatsing te vergemakkelijken. Wij zetten ze hieronder even op een rijtje.

 • De Trappenboor
 • De Afstandhouders
 • De Afdekband
 • De Isolatie pads
 • De ventilatie lamellen
 • De terrasplank rechtmaker

Om het gebruik van deze verschillende hulpstukken te illustreren, heeft SPAX onderstaand filmpje gemaakt.

Gipsplaatschroeven

In het assortiment van de gipsplaatschroeven worden er 5 verschillende groepen gemaakt. Zo kan voor elke opbouw van wand of plafond de juiste schroef worden gebruikt. Op die manier wordt de verwerking van de gipsplaten geoptimaliseerd.

 • Schroeven voor een gipsplaat op staander (metalstudprofiel)
 • Schroeven voor een gipsplaat op hout
 • Schroeven voor gipsvezelplaten
 • Schroeven voor een gipsplaat op staal (max. 3mm) voorzien van een boorpunt
 • Schroeven voor een gipsplaat op een gipsplaat